Datum: 13 januari 2015 - Categorie: Festivals

nu-straks-festival

Er werd op school al veel aandacht aan besteed, maar nu is het dan eindelijk zo ver. De kwaliteit van leven staat centraal bij de eerste editie van het stadsfestival Nu & Straks dat over heel Tilburg is verspreid. 4 dagen lang zijn op verschillende locaties workshops te volgen en worden seminars gegeven. Via school kregen we een gratis kaartje en werd er in de eerste IEMES-week aandacht aan gegeven. Bram Kuijpers, een leerkracht bij ons heeft dit evenement opgezet en kwam hier over vertellen.

Dat dit festival bestond had ik niet geweten als ik niet Fontys ACI in Tilburg zat. Misschien komt het omdat het de eerste editie was, maar er werd weinig reclame voor gemaakt. Ik kan me ook niet herinneren dat ik er posters van heb gezien in de stad. Hoe dan ook leek het me toch een leuk festival, maar dit beloofde wel wat anders te worden dan andere festivals. Bij het woord festival denk ik al gauw aan muziek, dansen, biertjes en de zon. Dat was bij Nu & Straks bepaald niet het geval. Het ging meer over hoe zulke festivals worden georganiseerd en er waren seminars van en over artiesten. Je kon ook verschillende masterclasses volgen die wat dieper in gingen op jou als mens.

Het viel mij wel op dat het slecht was aangegeven op straat. Bijna nergens waren bordjes met pijlen die mij de weg vertelde. Je moest het zelf maar een beetje uitzoeken en dat is toch jammer, want dan verlies je een beetje de zin erin. Desalniettemin toch een leuk stukje gevonden waar we een seminar over André Hazes bezochten. Nu ben ik niet perse fan van André, maar het leek me wel interessant. Ik kwam bedrogen uit. Het ging meer over hoe hij liedjes schreef dan over zijn persoon. En laat me nou net juist de persoon wel interesseren maar de liedjes helemaal niet. Dat was toch wel jammer. Na nog wat andere dingetjes te hebben bezocht en een biertje te hebben gedronken besloten we dat het weer tijd was om naar huis te gaan.

Het was niet echt het festival wat ik had verwacht en ik zou er niet snel weer heen gaan. Het concept is duidelijk en ik denk dat er genoeg mensen zijn die hier graag naar toe gaan. Eén tip voor volgend jaar is wel dat ze alles beter aangeven, want voor mensen die niet uit Tilburg komen is het meer een speurtocht dan een festival. Ook leuk, maar niet helemaal de bedoeling van Nu & Straks lijkt me.