Datum: 4 juli 2015 - Categorie: Festivals

woohah!

Op 4 Juli 2015 was het eindelijk tijd voor WOO HAH! Een onvervalst echt hiphop festival in Tilburg met artiesten van Nederlandse bodem, maar ook verschillende grote namen uit Amerika. Denk bijvoorbeeld aan Big Sean, die ken je waarschijnlijk ook als je geen hiphop liefhebber bent. Voor mij was vooral Joey Bada$$ de reden dat ik hier al maanden naar uitkeek. Zijn laatste plaat heeft lange tijd op repeat gestaan en op WOO HAH! zou ik hem live gaan meemaken.

Volgens de weersvoorspellingen zou het 4 Juli wel eens zo heet kunnen worden dat er records verbroken zouden worden. Gelukkig viel het enigszins mee en was het gewoon een heerlijke festivaldag. De zon scheen en met een temperatuur zo rond de 30 graden was het prima, vooral ook omdat de organisatie de nodige voorbereidingen had getroffen. De WOO HAH!’s angels liepen rond op het terrein met zonnebrand en waterpistolen, er waren neveldouches geïnstalleerd en wat extra schaduw plekken gecreëerd. Big up naar de organisatie daarvoor. We begonnen met een kijkje te nemen op de Dr. Moon’s Fluff Disco stage, een nieuwe formatie bestaande uit Timmietex, Kleine Jay en De Gelogeerde Aap deden daar namelijk een showcase. Daarna was het de beurt aan Sticks, iemand met veel ervaring en dat was ook te merken. Bij de paar nummers die hij deed ging het publiek al aardig los en Sticks liet zien hoe het moest.

Na een surprise act van Zwart Licht tijdens Deux Deux, die ongelofelijk lekker ging, was de avond aangebroken en verplaatsten we ons richting de Puna stage waar Joey Bada$$ op zou treden. Maar voor het zover was, was het nog de beurt aan Freddie Gibbs die me blij verrasten. Ik kende al wel wat nummers van hem, maar heb eerlijk gezegd nooit echt de tijd genomen om veel van hem te luisteren. Tijdens zijn show was hij super energiek en met wat leuke interactie momenten met het publiek leek hij bij vlagen een beetje de stand-up comedian kant op te gaan. Wat vooral opviel was dat hij heel erg goed verstaanbaar was, iets wat bij sommige live acts vaak tegenvalt.
Dan was het toch echt tijd voor Joey Bada$$, die met zijn debuutalbum B4DA$$ hoge ogen had gegooid. En hij stelde alles behalve teleur. Wat een heerlijke vibe straalt die man uit. Na een paar oude nummers gedaan te hebben was het tijd om het album te verkondigen. Hij wist het publiek goed te vermaken en mee te trekken in zijn energie. Als laatste sprong hij tussen de moshpit om samen met het publiek te feesten.

joeybadass

Big Sean was de grote afsluiter en ook door hem werd ik blij verast. Ik had niet verwacht dat hij live zo hard zou zijn, maar goeiendag zeg wat knalde hij op dat podium. Met een live drummer en toetsenist on stage klopte het helemaal. Ook Big Sean begon met wat oudere nummers om vervolgens zijn album van eerder dit jaar door te lopen. Het publiek had de climax bereikt en Big Sean wist dat goed te bespelen, als je denkt dat het fissa was heb je dat goed geconcludeerd. Het was een heerlijke dag op een heerlijk festival met leuke mensen en een uitstekende sfeer.