Datum: 18 maart 2015 - Categorie: Games

Ik ben een echte Nintendo en Super Mario fan. Ik heb nog een Nintendo Gamecube thuis staan en ik herinnerde mijzelf een spelletje dat ik vroeger al speelde: Paper Mario – The Thousand Year Door. Helaas nergens meer te bekennen, maar ik wilde het heel graag weer eens spelen. Daarom ging ik opzoek bij gamewinkels en online op sites zoals marktplaats. Na heel wat weken zoeken had ik eindelijk een adres waar ik het tweede hands voor twee tientjes op kon halen. YEAH!!

papermario2

Eenmaal thuis aangekomen begon ik gelijk te spelen en herbeleefde ik wat een geweldig spel het is. Zoals in (bijna) elk Super Mario spel wordt prinses Peach ontvoerd door Bowser en is het aan Mario om haar te bevrijden. Maar in dit spel worden er verschillende vloeken over Mario uitgesproken waardoor hij speciale moves leert. De belangrijkste daarvan is dat hij een papiertje kan worden, zo kan hij zichzelf toch door hele nauwe weggetjes bewegen. Gaande weg komen hier nog meer ‘special moves’ bij. De bedoeling is dat je de 7 verloren ‘Crystal Stars’ terug brengt naar Rogueport, een stadje dat als centraal punt fungeert in dit avontuur. Deze 7 sterren zijn verspreid over de wereld en liggen allemaal ergens anders. Je gaat ze 1 voor 1 zoeken en dat zijn allemaal aparte hoofdstukken met een eigen verhaallijn. In deze hoofdstukken maak je nieuwe vrienden die je helpen in het vervolg van het verhaal. Wanner je dat allemaal succesvol doet kan je uiteindelijk prinses Peach uit de handen van Bowser redden.

papermario

Het leuke van dit spel is, dat de verrassingen je blijven verbazen, er komt geen einde aan. Het is ook helemaal niet makkelijk, het is een grote puzzel die je zelf maar moet oplossen. Natuurlijk krijg je hulp van alle andere characters, maar toch loop je hoe dan ook op sommige punten vast. Dat kan heel frustrerend zijn en dat is het soms ook wel. Door goed om je heen te kijken en andere characters aan te spreken krijg je toch genoeg hints om verder te komen. Wat een avontuur, het zit geweldig in elkaar.