Datum: 11 mei 2015 - Categorie: Games

Voor het branche vak Gaming moesten wij het spelletje Township downloaden en t/m level tien spelen. Ik kende het spel niet en ik zag al snel dat het niet echt een spel was dat ik uit mezelf zou gaan spelen. Toch verrasten het me op een aangename manier.
Township
Het spel begint op een minimaal niveau, je bent een soort van burgemeester van een stadje. Op het begin heb je niet veel meer dan een bakker, een kippenhok en een koeienstal. De kippen leggen eieren en de koe geeft melk, maar dat had je waarschijnlijk al wel door. Je hebt ook een stukje grond waar je graan kan verbouwen. Al die dingen zorgen ervoor dat de bakker kan bakken. En dat is belangrijk want je stad zit vol met hongerige mensen en om vooruit te komen moet je die mensen van dienst zijn. Hoe meer mensen je helpt hoe groter je stad wordt.
Wat ik aan dit spel wel leuk vond is dat je redelijk vrij wordt gelaten en je echt keuze moet maken tussen de stappen die je zet. Je kan bijvoorbeeld je geld uitgeven aan grond, zodat je stad groter wordt. Maar je kan er ook voor kiezen om een café of bioscoop te kopen, als je tenminste het benodigde level hebt gehaald. Natuurlijk moet je daar een soort van middenweg in vinden en het een beetje afwisselen, maar toch.
Township is een freemium spel, dat houdt in dat het gratis wordt aangeboden, maar wel geld vraagt voor geavanceerde gebruiksmogelijkheden of virtuele goederen. Dit is niet verplicht dus je kan het ook gewoon gratis blijven spelen.
Ik heb het uiteindelijk tot een level of 20 uitgehouden voordat ik er echt klaar mee was. En dat terwijl ik eraan begon met het idee dat ik het waarschijnlijk niet eens tot level tien vol zou houden. Zo zie je maar weer, geef dingen die je niet verwacht leuk te vinden toch af en toe ook een kans. Dan leer je het een beetje waarderen. En dat is leuk.