Datum: 2 juni 2015 - Categorie: Muziek

De frontman van de A$AP Mob dropte eind Mei 2015 het vervolg op zijn debuutplaat uit 2013. Een gedurfde timing, want in Maart kwam Kendrick Lamar met zijn tweede plaat. En king Kendrick is misschien wel de populairste rapper van het moment. Toch kies ik voor de plaat van A$AP Rocky omdat zijn album mij meer aanspreekt, daarnaast heb ik altijd een zwak voor de iets alternatieven artiesten.

asap-rocky-alla-cover-560x560

Het album begint met een rustig nummer, waarbij je eigenlijk meteen al in de sfeer wordt meegenomen die het hele album aanhoudt. Die sfeer is een beetje psychadelic en trippy, alsof hij dit album heeft gemaakt onder invloed van truffels of paddo’s. Dat gevoel wordt na een paar nummers al bevestigd, er begint dan namelijk een track met de titel L$D. Waarin hij in het refrein zingt dat hij aan het rappen is onder invloed van LSD. Verder gebruikt hij het ook nog als afkorting voor Love, Sex, Dreams. Aangekomen bij het middenstuk van het album verandert de muziek in een wat meer elektronische sound. Dat begint bij Lord Pretty Flacko Jodye 2 met een wat rauwe beat waar je best wel eens hoofdpijn van zou kunnen krijgen. Deze lijn wordt met een samenwerking met Schoolboy Q nog doorgezet maar zwakt alweer snel af. Of nou ja, afzwakken, het gaat weer terug in de stijl waarin het begon. Een paar hele relaxte nummers zijn dan een opmars richting de knaller van het album. Na samenwerkingen met Kanye West en Juicy J, is het de beurt aan Lil Wayne. En dan is het wel weer fijn om te horen dat A$AP Rocky ook nog gewoon op een harde beat kan spitten, want dat is toch iets wat hij niet veel doet op dit album. Op M’$ wordt hij bijgestaan door Lil Wayne, die zoals gewoonlijk een harde bijdragen levert. Dit nummer is toch één van de weinige die zicht leent voor het clubleven. Maar daar is dit album ook gewoon niet voor gemaakt. Het album wordt afgesloten met een nummer waar A$AP Yams op te horen is, een goede vriend van A$AP Rocky die begin dit jaar overleed.

Het is echt een album waar A$AP Rocky vertelt over zijn ervaringen met drugs, in het bijzonder LSD. Maar dat is niet alleen in de tekst terug te horen, maar juist ook in de muziek. Hij neemt je mee op een trip door een hele gekke trip. Het is heel chill en fijn om naar te luisteren, maar dient ook perfect als achtergrond muziek.

Hier de video van L$D, de eerste single van het album: